2010-02-04 11:31:13• hírek • Szatmár.ro

Vidékfejlesztési pályázatok

A tavaly 224 új vidékfejlesztési projektek nyújtottak be a megyében.

Veiszenbacher István, a Szatmár Megyei Vidékfejlesztési és Halászati Kifizetési Ügynökség aligazgatója beszámolt a vidékfejlesztési pályázatok jelenlegi helyzetéről. E szerint a 121-es, mezőgazdasági farmok korszerűsítésére vonatkozó rendelkezés keretében nyújtották be a legtöbb pályázatot - 167-et - a megyében, a második helyen - 116 projekttel - a fiatal gazdák vidéken való megtelepedésére igényelhető támogatás áll. A helyi önkormányzatok részéről igen nagy érdeklődés mutatkozott a 322-es PNDR rendelkezés iránt - mint köztudott, ez vidéki infrastruktúrafejlesztésre vonatkozik.

Tíz önkormányzat pályázata az első szesszióban már nyert is: Kolcsról, Turcról, Aranyosmeggyesről, Ráksáról, Mezőpetriről, Berekszóról, a Szamoshát Kisrégióról, Kányaházáról, Érszakácsiról, Csaholyról van szó.

A most elkészült beszámoló szerint további kettővel kellene megnövelni az általa vezetett intézmény alkalmazotti összetételét, és szükség lenne építészmérnök alkalmazására is, mivel az utóbbi időben egyre több az építkezést is magába foglaló vidékfejlesztési pályázat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: